Salar de Uyuni – Día 1

Op vrijdag 2 oktober namen Nikki en ik smorgensvroeg de bus richting Oruro. We waren zoals gewoonlijk de enige gringo’s tussen de lokale bevolking. De buschauffeur trakteerde ons op een primeur: we kregen de nieuwste Jurasic Park film te zien gedurende de 4uur “lange” rit. 

  
Na de bus, onmiddelijk de trein op voor gedurende 6uur, richting Uyuni. Daar overnachting in een klein hostal met extra veel frazada’s

Zaterdagmorgen gingen we langs bij verschillende agencia’s om het tourpakket te vergelijking. Na wat afdingen van de prijs, stapten we de jeep in samen met 4 argentijnen. Moderne 50+ die Bolivia doorreizen via de moto. 

  

Op de eerste dag gingen we van het ene hoogtepunt naar het andere. We begonnen bij oude treinstellen. Het is een kunst om een foto te nemen zonder een andere toerist op de achtergrond. 

  
Dan richting de zoutvlaktes. Photoshoot met onze buddies voor deze 3daagse. Het landschap is adembenemend, je kunt het amper zo mooi vastleggen op camera. 

   
 
Smiddags de enige echte warme maaltijd eten in een herberg, midden in de zoutvlaktes. Op het menu stond lama met quinoa+aardappelen en wat groentjes.   

Daarna gingen we door met de photoshoot. Tot we uitgeput waren en rond 18u in refugio 1 toekwamen. Het salthotel was echt gezellig en heel mooi! Nikki en ik besloten om de koude niet te testen en de survivalrule nummer1 toe te passen. We sliepen beide (spooning) in het enige duo-bed en hadden zo gedurende nacht geen last van koude voeten. 

     
 

Een gedachte over “Salar de Uyuni – Día 1

  1. mooie foto’s Annnabel…..wat een landschap….in Belgie zullen ze wel een beetje jaloers zijn op die ruimte….geniet nog van je verblijf…een verrijking voor de rest van je leven!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s