Salar de Uyuni – Día 2 

Amper 12 personen (2 groepen) sliepen in het Salt Hotel, waardoor er een heel cozy sfeer was. Na een licht ontbijt namen we terug plaats in de jeep en vertrokken opnieuw op uitstap.


De eerste stop was bij het cactuseiland Incahuasi,  midden in de zoutvlakte. Een oorspronkelijk vulkanisch eiland, maar tegenwoordig groeien er reuzecactussen. Een cactus groter dan 2 meter is meer dan duizend jaar oud. Na het afwandelen van het kleine eilandje spraken we met enkele andere Engelse toeristen. We zaten rustig op een bankje te praten wanneer er een man van google-streetview fotos kwam nemen van ons. Bizar. Dus als je in de toekomst dit eiland zal google’n, zul je ons 4 op de achtergrond zien staan. Vereeuwigd in de zoutvlaktes!

We reden verder met de jeep en zagen een woestijnvos, vicuña’s en quinoavelden. 
In de namiddag bezochten we verschillende laguna’s. Cañapa, Hedionda, Charcota, Honda en Ramaditas. Alle laguna’s bevolkt door roze flamingo’s.


  
Daarna nog Arbol de Piedra, een rots die zo ontstaan is na een vulkaanuitbarsting.

Arbol de piedra

Arbol de piedra

Met als afsluiter Laguna Colorada. Deze laguna is onringd door vulkanen. Als de microscopische algen midden op de dag op het licht reageren, kleurt de laguna bloedrood. Het beeld was mytisch en ik was dan ook betoverd door het prachtige uitzicht tussen de lama’s en flamingo’s.

 Hierna gingen we richting refugio 2. Waar de koude door de muren kroop en het binnen even koud was als buiten. We moeten niet overdrijven, het voelde aan als een winter in Belgie.

Een gedachte over “Salar de Uyuni – Día 2 

 1. het is er prachtig/ k ‘ben er ook geweest
  vooral het eiland met de prachtige cactussen /maar er was ook ,ook een hotelletje gemaakt met muren,stoelen,tafels uit zout
  ze spraken dan om industriele uitbating van het zout/wat voor de plaatselijke bevolking een groot verlies zou zijn / deze hebben het ook niet gemakkelijk financieel en lichamelijk
  wat je ook moet doen is Andes gebergte met de trein /echt folklorisch en prachtig
  groetjes uit Veurne /dank voor de mooie foto’s en herinneringen
  Annabelle er zijn prachtige foto’s bij
  erik

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s