Tiwanaku / Tiahuanaco

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiwanaku of Tiahuanaco is een dorp op 70km van La Paz. De ruïnes zijn het symbool van de beschaving, die de Inca’s voorafgingen. Volgens mijn trotter boekje staat deze stad op de werelderfgoedlijst van de Unesco en zijn de ruïnes een inspiratie geweest voor ‘Kuifje en de Zonnetempel’. Een bezoekje waard dus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smorgens nam ik afscheid van Olga en vertrok richting cementario om naar een busje te nemen. De chauffeur was heel overtuigd over mijn eindstop, maar uiteindelijk zette hij mij af aan het begin van de weg naar Tiwanaku. Ik mocht nog zo’n 2 km wandelen en kwam in een verlaten dorp toe. Waar waren alle toeristen? Moest dan al lachen met de situatie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik volgende enkele kinderen die op schoolreis waren en kwam toe aan de ruïnes. Je kon wel zeggen dat de plek bijzonder en mysteries is. Het dorp ligt op een open vlakte tussen de bergen, waardoor het weer schommelde van hagel tot zonneschijn.

Ook op de terugweg van het dorp liet de chauffeur me uitstappen op de verkeerde plaats, maar hierdoor kon ik in La Paz de Telefrico nemen. Stond zoiezo nog op mijn to-do lijstje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s