Trabajo 

   
  Na het lezen van al mijn reisverhalen zou je denken dat ik niet meer op de werkvloer te vinden ben. In tegendeel, in de week werk ik nog steeds bij de Quemados. 

Er zijn veel babies opgenomen de laatste dagen. Deze week zijn steeds alle bedden bezet en nog hebben we dagelijks urgenties. We vragen ons steeds af waar we de kinderen moeten opvangen… 

Er zijn twee “hoofdverpkeegkundigen” die enkel bureauwerk doen en aan hen moet je ook alles melden. Maar zij helpen niet mee met de zorg. We zijn met slechts 3 vpk (inclusief mezelf) voor het verzorgen van 22 kinderen. Dit is wassen, wondzorg, eten geven en daarna alles rapporteren. En zoveel meer. 

Gisteren kreeg ik van een vpk een uitbrander omdat ik een baby in mijn handen had. Hoe kleiner de kinderen, hoe minder aandacht je ze mag geven. Vond het dikke bullshit. De ouders waren tijdens het bezoekuur niet komen opdagen. Dus die baby ging een hele dag in een bed liggen zonder wat liefde en troost. En honger! Want ook deze morgen waren ze door een communicatieprobleem ervan overtuigd dat hij zijn flesje gekregen had. Ik geloofde hen niet en bleek dat ik jammergenoeg gelijk had… 

That’s work here

Een gedachte over “Trabajo 

  1. Annabel…bij deze foto’s zie ik iemand die graag haar werk doet….niet alleen een globetrotter maar ook een verpleegster met het hart op de juiste plaats….een goeie combinatie zou ik zeggen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s