Patagonia 5-6 

Op dag 5 waren we vroeg uit de veren en reden we 5 km uit Puerto Tanquilo omdat we getipt waren dat tours daar iets goedkoper waren. We huurden een gids + boot en vaarden op de Lago met prachtige bergen rondom.      

Al snel vaarden we onder de rotsen tussen al het marmer. De meest bekende formatie: Catedral de Marbol. Het was indrukwekkend en mooi. We worden zo verwend met alle prachtige natuur, dat ik geen correcte woorden meer vind om het te omschrijven. En weet dat de fotos bijlange niet zo mooi zijn als in het echt!! 

Na de tour trokken we verder naar Cochrane. De laatste echte grote stad voor we helemaal naar het zuiden gaan. Wel, in de supermercado was er niet eens fruit en groenten te vinden. Zolang we brood hebben overleven we wel. 

Omdat er niets uitnodigend was aan Cochrane reden we door tot Caleta Tortel. Een kleine havenstad waarbij je de trappen moet nemen om bij een hostel, mercado, supermarkt of wat dan ook te graken. Savonds sliep ik in een back to basic hostal, met warm water! En een kussensloop met schaapjes, al hielden die me snachts niet warm. 

Onze huisgenoten waren superleuk en hoopten hen te vergezellen met de tour, maar die ging de eerste dagen niet doorgaan. Caleta Tortel was nu niet de plaats om meerdere dagen te verblijven en vertrokken richting het eindpunt van Carretera Austral: Villa O’Higgings. Een militaire ferry onderweg en leuke gesprekken met andere reizigers deed de kleine tocht snel voorbij gaan. Erna nog een 100km en rond 14u bereikten we het eindpunt. Opnieuw een kleine stad met 1 agencia en gelukkig een tankstation. We verblijven in een leuke hostal. Ik lig op een dorm met 5 andere mannen. De meesten hebben de ganse weg afgefietst! 

Sommige wachten hier al meer dan een week voor de boottocht naar de glaciar. Met diepe teleurstelling kreeg ik te horen dat de tour voor zondag volzet was en de volgende pas woensdag is. Maar vastberaden als ik was ging ik om 18u terug en iemand had geannuleerd en IK HEB DE TICKET! 

2 gedachtes over “Patagonia 5-6 

 1. Annabel,
  Als ik je foto’s bekijk en je verhaal lees…vraag ik me af…kan je daar nog zonder..zoveel pracht…wat een natuur…en weidsheid!
  Patagonie lijkt zo mooi..en niet te vergeten meer schapen dan mensen…Iets voor jou?NIet?
  Geniet nog volop van die ongelooflijke reis….groetjes Kristien

  Like

 2. Annabel,
  Het is leuk je te volgen,het is helemaal jouw ding, hier in bulskamp alles goed😀👍je foto’s zijn ook super leuk,nog veel courage en moed daar met de feestdagen in vooruitzicht,maar we gaan zeker eens aan je denken wi, maar ik zie dat je het helemaal goed steld,en dat je daar veel goeds doet, chapeau voor u wi 👍😀
  Vele groetjes van Andre en Marleen 💐🍀💋

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s