Arica 

Na 16 dagen samen reizen splitsen de wegen van Marjet en ik. Zij gaat naar Iquique, terwijl ik naar Arica ga en dan zo snel mogelijk de grens oversteek naar Peru. Maar de mogelijkheid bestaat dat we elkaar in Huaraz, Peru opnieuw zullen tegenkomen. 

Gisterenavond nam ik -solo- de nachtbus. Normaal neem ik altijd Pullnam bussen, omdat die iets goedkoper zijn dan de populaire Turbussen en BETER. Zo bleek gisteren dat ze geen frazalda’ke (deken) hadden. Hun dakraam van de bus was stuk, waardoor ik in de trek zat. Maar mijn buurman, de gespierde Diego, offerde zijn trui op zodat ik een extra trui had om me te verwarmen. Ik ben zo nog niet klaar om Chile te verlaten!! Ik hou van Chile! Mag ik de vacatures in de ziekenhuizen hier raadplegen? …  

 
Na 12u kwam ik aan in Arica. Ik vroeg simpelweg aan de agent hoe de straatnaam was en hij besloot mee te wandelen tot aan de hostel. Ik verblijf bij een leuk ouder koppel, die hun vrije kamers verhuren. Hun kleinzoon woont hier ook, gedurende de ganse zomer. En deze morgen had hij een schattige pyjama aan en supermancape. 

In de voormiddag besloot ik de stadskern te bezoeken. Al is het niets speciaal. Uiteindelijk kon je mij terugvinden op de boulevard aan het shoppen. Waaawww shoppen. Het was 5 maanden geleden! Veel kon ik niet kopen, want men backpack zit al vol. 

 
   
Erna ging ik naar het strand. Na een uurtje zonnen (en dobberen in de zee) had ik er genoeg van. Liep wat verder en bleek er wel niet een internationale rugbytornooi aan de gang te zijn. This was my lucky day! Tot na zonsondergang zat ik te kwijlen en hevig te supporteren. IK BEN ZO NOG NIET KLAAR MET CHILE!! Thuisploeg Arica won en illegaal vuurwerk ging de lucht in, samen met de overschotjes scheerschuim (fake snow?!) van oudejaarsavond. 

Morgen moet ik de frontera over naar Peru. Maar er rijden geen bussen. Ik moet met een onofficiele taxi naar 2km van de grens, dan wandelen tot 2km na de grens. Camionchauffeurs staken aan beide grensposten, waardoor niemand door kan. Busconductors zijn solidair net als de officiele taxidrivers. Ben heel benieuwd naar morgen. Misschien en ik wel geforceerd om in Chile te blijven. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s