Projecten

Hola Amigos!

Bolivië ligt in het hart van Zuid-Amerika. Het is één van de armste landen van Zuid-Amerika, maar eveneens één van de rijkste landen aan cultuur, tradities en natuur. Het is een authentiek land dat door zijn ligging de oude Indiaanse cultuur heeft weten te behouden.

Bolivië beschikt over ongerepte, zeer uiteenlopende landschappen. Van besneeuwde bergtoppen tot het tropisch regenwoud. Cochabamba is de derde grootste stad van Bolivië en wordt omschreven als de stad van de eeuwige lente. Hier zal ik gedurende 5 maanden bij een gastgezin verblijven.

Project 1: “Movimiento Sonrisa”

Het eerste project heet “Movimiento Sonrisa”. Vrijwilligers binnen dit project werken in een ziekenhuis in het centrum van Cochabamba. Er zijn een aantal afdelingen die handen te kort komen, onder andere de afdeling kinderen met kanker, op de afdeling waar kinderen liggen die een ernstig ongeluk gehad hebben en op de afdeling met ondervoede kinderen. Vaak ontbreekt steun van familie en krijgen de kinderen in het ziekenhuis veel te weinig aandacht. Het is een van de vele projecten in Bolivië die kampt met geldproblemen. Om deze redenen is er erg weinig materiaal beschikbaar. Eigen creativiteit en initiatief is heel belangrijk, maar met mijn medische achtergrond kan ik in dit project meer betekenen. Meerdere dagen in de week zal ik in dit project werkzaam zijn.

Project 2: “Mosoj Punchay”

Het tweede project heet “Mosoj Punchay”. Dit is een tehuis waar kinderen met brandwonden opgevangen en ondersteund worden. De kinderen wonen daar, omdat ze te ‘goed’ zijn voor het ziekenhuis, maar nog niet voldoende genezen zijn om al thuis te gaan wonen. Een dag in de week zal ik hier werkzaam zijn om met de kinderen te praten, spelen, gek doen, enz.

Wens je de projecten financieel te steunen, neem dan contact op met mij per mail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s