San Pedro de Atacama

Vroeg uit de veren om opnieuw te liften. De eerste jeep was een knappe jonge man met prachtige ogen. Hij vond het dan ook heel spijtig dat hij die dagen moest werken en ons slechts 1uur verder terug afzette bij het tankstation. 

Erna mochten we mee richting Antofagasta met een man, waarvan zijn auto/busje vol was met meloenen en ander fruit. De man was zo enthousiast dat hij speciaal voor ons reed naar Taltal en andere plaatsjes. Hij trakteerde ons op lunch en bracht ons uiteindelijk verder dan Antofagasta. Daar regelde hij persoonlijk een nieuwe lift voor ons samen met truckchauffeur Enrique. Rond 16u waren we al in Calama en dan was het slechts nog 1 uurtje in de jeep samen met een jonge man die 20 dagen werkt en dan 20 dagen vrij heeft. Het Chileense werkschema is zo slecht nog niet.    

 De hostelprijzen zijn in een toeristische stad als San Pedro wat hoger dan gemiddeld, maar we kwamen tot een compromis met de eigenaar en kregen een kleine discount. I know, ik ben gieriger dan de Hollanders. 

  
    
    
   
Op dag 1 huurden we fietsen. We reden op aardewegen door de prachtige natuur. Je kunt het niet vergelijken met iets, heel speciaal. Smorgens moesten we enkele rivieren oversteken. En in de namiddag hunkerder we naar water want dan zaten we in Valle de la Luna. Geen schaduw, brandende zon en te weinig drinkwater mee. Het stuur van men fiets zat dan ook nog eens los, waardoor we hulp nodig hadden. Maar het was het allemaal waard. Prachtige natuur. Voelde net alsof we op de maan waren. Savonds dronken we liters water en konden amper normaal op een stoel zitten na zoveel fietsuren.    

    
    
   
Dag 2. Een georganiseerde tour met 14 andere personen. Niet onze favoriete manier om erop uit te trekken, maar soms kun je niet anders. Laguna na laguna om uiteindelijk te stoppen in een toeristisch dorp waar gringo’s chips gaven aan de tamme lama. Zielig gewoon. Al was de tour wel redelijk oke. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s