Salar de Uyuni – Dia 3

Omstreeks 5u liep de wekker af, zonder licht of elektriciteit kleedde iedereen zich aan en vertrokken snel richting de Geisers Sol de Manana. Het tafereel was prachtig met de opkomende zon op de achtergrond. Het was ook de eerste keer dat we echt koud hadden. Maar wanneer je dicht genoeg stond bij de geisers voelde je de hitte wel, al is het toch opletten. Toeristen houden er soms brandwonden aan over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een kleine photoshoot, sprongen we opnieuw de jeep in richting de volgende bestemming. Meer laguna’s. Als frevent skinnydipper en nachtzeezwemster had ik enorm veel zin om in de laguna’s te zwemmen. Jammergenoeg is al het water vervuild door algen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lang op mijn honger moest ik niet wachten. Na de lunchbreak kregen we de kans om te dobberen in Salar van Chalviri. Het water is 37 graden, lekker warm dus. En na drie dagen amper jezelf te wassen, voelde ik me direct terug wat properder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarna gingen we richting de woestijn van Salvador Dali. Het landschap vervulde zich met sierlijke – door de wind geboetseerde – stenen. De laatste stop was het bezichtigen van een andere rotsenwoestijn. In het begin was ik niet onder de indruk, maar na wat rondslenteren was ik toch opnieuw verkocht aan het landschap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit was de laatste stop. De driedaagse roadtrip met onze Argentijnse vrienden zat erop. We hielden er beide lichte gehoorschade aan over, maar hadden toch drie prachtige dagen met hen beleefd.

2 gedachtes over “Salar de Uyuni – Dia 3

  1. Hoi, mooie verhalen en rijk geïllustreerd met foto’s.
    Geniet ervan want het zal vlugger voorbij zijn dan je denkt.
    We blijven je volgen.

    Groetje van Claudine, Naomi en uiteraard ook van mezelf

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s